Hej, jag är Agnes!
Hej Finaste!
Oavsett om vi bara träffas för första gången eller om vi är gamla vänner,skickar jag till dig en stor (virtuell) kram ♡ Ta gärna med ditt kaffe (eller te) och fortsätt scrolla ner för att lära känna mig lite bättre!

Välkommen till min blogg!
Vill du veta mer?
LÄS MER
 • BEAUTY
  Vill du hitta dina nya sminkfavoriter bland de jag testar? Här hittar du tips! Ta gärna en titt ♡
  Läs Mer
 • LIFESTYLE
  Här hittar du allt om min vanliga vardag. Koka kaffe, poppa popcorn, sätt dig i soffan och ... lär känna mig bättre ♡
  Läs Mer
 • CREATIVITY
  Jag är besatt av att lära mig nya saker där man kan låta sin kreativitet flyta och jag vill dela det med världen. Är du också en "creative soul"? ♡
  Läs Mer

Så skyddar du din hud i sommar


Sommaren är redan här och vi välkomnar den varmt! Men samtidigt som temperaturen stiger och solen blir starkare, så måste vi också se till att vi är säkra i solen. Här tipsar jag om hur du kan sola säkert i sommar!

Skapa en rutin

Även om solen inte skiner behöver du ändå ha solskydd dagligen. Det beror på att upp till 80% av de skadliga UVA- och UVB-strålarna kan passera genom molntäcket. Det är UVA-strålarna som är ansvariga för tidiga ålderstecken så som rynkor och mörka fläckar. Så se till att skydda utsatta områden med minst SPF 15.

Var medveten om fakta kring solskydd 

SPF (sun protection factor), är en märkning av hur effektiv ett solskyddsmedel är för att skydda dig från UVB-strålar som ger solbränna. Det ger en indikation på hur lång tid du kan spendera i solen när du bär den. En enkel formel: Om du normalt kan spendera 10 minuter i solen utan att bränna dig, kan SPF 15 göra att du kan spendera 15 gånger längre tid i solen, alltså 150 minuter. Men kom ihåg att SPF endast bromsar skadorna, de förhindrar dem inte! Så skydda dig genom att regelbundet applicera SPF och även använda kläder som skyddar!

För att skydda ansiktet rekommenderar jag: NovAge Day Shield SPF 50
För att skydda ansiktet och kroppen rekommenderar jag : Sun 360 products


Undvik att få fräknar

Visste du att fräknar är ett tecken på solskador? Fräknar bildas när melanocyter, som finns i dina hudceller, överproducerar pigmentmelaninet. Det är melanin som skyddar din hud naturligt mot UV-strålar. Skydda din hud mot framtida missfärgningar genom att använda solskydd, var särskilt uppmärksam på fräknebenägna områden så som ansikte, axlar och händer.

Skydda dina läppar

Huden på dina läppar är lika utsatt som huden i ditt ansikte. Så skydda dina läppar mot UVB-strålar med ett läppbalsam som innehåller SPF.

För att skydda läpparna rekommenderar jag: Sun 360 Stick SPF 30

Uppmärksamma leverfläckar

En leverfläck kan se ut på flera sätt. Den kan vara platt, hårig, ojämn; men i allmänhet tenderar de att vara rundformade och är mest framträdande på personer med ljus hy. Överexponering för solens UVA- och UVB-strålar kan orsaka att leverfläckar bildas eller att de förändras. Så var försiktig i solen och bär solskydd dagligen. Var särskilt på områden som är extra utsatta. Om du har en leverfläck som förändrad ska du kolla upp det med en läkare.


Hur mycket är nog?

Det sägs att de flesta bara använder 25-50% av den rekommenderade mängden solskyddsfaktor. Du bör applicera motsvarande ett litet glas med solskyddsfaktor 15 minuter innan du går utomhus. Glöm inte att återapplicera efter några timmar, speciellt om du simmar, svettas eller gnuggar på huden.

Ha koll på utgångsdatum

Alla flaskor med solskydd har ett bäst före-datum. Det finns en anledning! Så använd inte solskyddsfaktor som har gått ut. I allmänhet håller de i tre år. Men om färgen eller konsistensen ändras så är det dags att byta ut den mot en ny!