Hej, jag är Agnes!
Hej Finaste!
Oavsett om vi bara träffas för första gången eller om vi är gamla vänner,skickar jag till dig en stor (virtuell) kram ♡ Ta gärna med ditt kaffe (eller te) och fortsätt scrolla ner för att lära känna mig lite bättre!

Välkommen till min blogg!
Vill du veta mer?
LÄS MER
 • BEAUTY
  Vill du hitta dina nya sminkfavoriter bland de jag testar? Här hittar du tips! Ta gärna en titt ♡
  Läs Mer
 • LIFESTYLE
  Här hittar du allt om min vanliga vardag. Koka kaffe, poppa popcorn, sätt dig i soffan och ... lär känna mig bättre ♡
  Läs Mer
 • CREATIVITY
  Jag är besatt av att lära mig nya saker där man kan låta sin kreativitet flyta och jag vill dela det med världen. Är du också en "creative soul"? ♡
  Läs Mer

Hur det är att ha en mops

När jag startade bloggen skrev jag mycket om mig, min vardag, min sambo och mina barn. Man kan säga att du känner mig ganska väl. Det enda som saknas här är inlägg om min mops - Paco!

Jag kommer inte att berätta till dig hela vår historia, jag säger bara att förra året, när jag bestämde mig för att skaffa en mops, så visste jag inte om denna ras så mycket som jag vet nu. 

Men även om livet med en mops är inte så lätt, även om jag skulle veta då det jag vet nu så skulle jag ALDRIG, ALDRIG, ALDRIG ändra mitt beslut jag tog för ett år sedan. 


Eftersom det finns en ny "mops-trend" - alla vill ha en mops, eller en fransk bulldogg, butikerna är fulla av kläder och accessoarer med bilder på dessa två raser, så är det kanske dags att prata om hur det verkligen är att ha en mops hemma.Hur är det att vara en mopsägare?


Underbar! Fantastisk!

Men det finns ett villkor! Nämligen att man måste ha absolut obegränsad reservoar av kärlek! 
För att, du vet, om du hittar en varelse i världen som älskar dig på ett sådant sätt och med sådan kraft kärlek som en mops kan älska en människa, och du inte kan ens halv återgälda detta kraftfulla kärlek så helt enkelt är du inte värt att ha en mops.


Ja, alla hundar älskar väldigt mycket sina ägare, men mops älskar 1000 gånger mer än någon annan levande varelse. Mops kommer aldrig att lämna dig - och jag talar bokstavligen här - om du inte släpper honom in i badrummet så kommer han att vänta vid dörren. Alltså där du är är din mops!


Mopsen behöver ständigt sällskap av en människa. Om du har en mops kan du förvänta dig att den följer efter dig vart du än går i hemmet, vill sitta i ditt knä och sova i samma säng som dig.
Paco är ALLTID nära mig....när jag jobbar, går på toan, duschar.......och t.o.m när vi går och lägger oss så följer han med och sover, självklart, med oss.

Mopsen är glupsk och äter gärna för mycket om den får chansen. Då den lätt går upp i vikt kan mopsen fort bli överviktig om födointaget inte noga övervakas. Det händer ofta att vi inte kan låta bli när han tittar på oss med sina stora, söta ögon som säger varje gång: "Men snälla bästa Mamma och Pappa, bara en liten bit, jag var så duktig idag". 


Det är inte sant att mops är en soffhund. Ja, mops sover mycket men i proportion till detta springer han, blir galen, har kul, törstar efter uppmärksamhet och intresse. Varje dag går vi ut varannan timme på korta 10-15 min promenad och en längre promenad på 45-60 min samt springer tillsammans, leker på hundgård och hemma. Mops behöver mycket rörelse och han måste få det för att vara lycklig (och frisk).Mops behöver egentligen inte mycket daglig vård men.....
Mopsens ansikte behöver dock EXTRA uppmärksamhet. Mopsar är mycket nyfikna varelser och de tenderar att stoppa sina små näsor där de inte hör hemma. 

Mopsar kan enkelt få ögon och öroninfektioner. Systematisk, DAGLIG vård för ögon, öron och rynkor är ett måste. 


Mopsen har korthårig päls med underull som fäller relativt mycket. Och vi pratar inte om ett hår här och där när hösten kommer Nej nej! Mopsar tappar hår året runt. Mopsens hår finns överallt - det sitter fast i kläder, möbler, överallt och du måste ha tur att inte plocka håret från mat. Därför är det så oerhört viktigt att borsta mopsens päls ungefär en gång i veckan. Vi borstar Pacos päls varannan dag och det kommer alltid lika mycket. 


Det är en helt normal mängd hår när du borstar en mops, om du inte gör det så allt det här kommer sitta fast i dina kläder, möbler, din mat etc.

Mops snarkar och "kvävs" ... hela livet. Vissa mindre, andra mer, men ja, alla mopsar upplever obehag. Mops är en av de trubbnosiga raser. Jag kommer inte att skriva här om hundskallens anatomi, det enda viktiga är att dessa hundar har andningsproblem på grund av sin struktur - de kvävs, snarkar, nyser, har andnöd och har ofta faryngit (halskatarr). 

Naturligtvis uppstår alla dessa sjukdomar med varierande intensitet - det beror på den specifika hunden. Paco snarkar på vintern men upplever inga jobbigare andningsproblem men nu på varma, soliga dagar kan vi inte ta för långa promenader då får han andnöd.Finaste DU, jag vill absolut inte att du tror att jag vill skrämma bort dig från att skaffa en mops! NEJ!!!! 

De är verkligen underbara, söta, intelligenta hundar! Mops är en liten hund med massor av personlighet och nyfikenhet, och framför allt med en stor portion humor. Rasen är en komiker, som gärna solar sig i allas uppmärksamhet. Den är en gladlynt och trofast kamrat. Samsas mycket bra med alla hundar. Den är en okomplicerad hundras. Man hör sällan eller aldrig talas om en mops som biter. De är självsäkra och känner sin värdighet, vilket gör dem orubbligt harmoniska i sitt temperament. De är inte aggressiva, älskar barn och i princip älskar alla människor och andra djur!  

Jag vill bara att du är 100% medveten om vad det innebär att ha en mops och att du tar ett medvetet beslut. 


Om du bestämmer dig att köpa en mops så rekommenderar jag att du hittar en ansedd uppfödare som testar sina avelshundar, detta för att vara säker på att de inte har några ärftliga sjukdomar som kan smitta andra valpar och att de har ett lugnt temperament. 

För att vara säker på att du köper en frisk hund är det viktigt att ALDRIG köpa en valp från en oseriös uppfödare, valpfabrik eller djuraffär. Köp ALDRIG en mops på nätet bara därför att den kostar flera tusen lappar mindre än hos en riktigt uppfödare och att du litar på vad säljare säger att hunden är frisk. NEJ!!!! ALDRIG!

Köp ALDRIG en mops-valp som inte är:
 • id-märkt, veterinärbesiktigad (intyg ej äldre än 7 dygn)
 • vaccinerad
 • registrerad i SKK 
 • har inte en av SKK utfärdad stamtavla
 • valpen är yngre än åtta veckor


Hör av dig om du vill veta mer, har frågor eller kanske du har en mops, bor i närheten och letar efter en lekkompis till din mops :)