Hej, jag är Agnes!
Hej Finaste!
Oavsett om vi bara träffas för första gången eller om vi är gamla vänner,skickar jag till dig en stor (virtuell) kram ♡ Ta gärna med ditt kaffe (eller te) och fortsätt scrolla ner för att lära känna mig lite bättre!

Välkommen till min blogg!
Vill du veta mer?
LÄS MER
 • BEAUTY
  Vill du hitta dina nya sminkfavoriter bland de jag testar? Här hittar du tips! Ta gärna en titt ♡
  Läs Mer
 • LIFESTYLE
  Här hittar du allt om min vanliga vardag. Koka kaffe, poppa popcorn, sätt dig i soffan och ... lär känna mig bättre ♡
  Läs Mer
 • CREATIVITY
  Jag är besatt av att lära mig nya saker där man kan låta sin kreativitet flyta och jag vill dela det med världen. Är du också en "creative soul"? ♡
  Läs Mer

TRENDIGA SOLGLASÖGON!

Nu när vårsolen tittar fram så är det dags att spana in de senaste solglasögontrenderna för våren och sommaren 2020. Frossa i pastelliga färger och smakfulla kombinationer eller kraftigare cat-eye bågar i mörkare färger.


Vackra pasteller

En stark trend, och min personliga favorit, är solglasögon från märket ​Inferno Ragazzi​ som du hittar hos Mister Spex. Den nya kollektionen består av en spännande mix av färger såsom ljusrosa och turkos. Kombinationen av transparenta bågar och färgat glas ger en lyxig och annorlunda känsla.

Ett annat måste är runda solglasögon med lätt tonat glas eller spegelglas i mjuka pastellfärger eller mer dova toner. Vill man vara lite mer vågad ska man satsa på solglasögon med geometriska former, exempelvis sexkantiga bågar. Om man inte vill ha pastellfärgade solglasögon kan man satsa på lite mer kaxiga cat-eye modeller med kraftiga svarta, bruna eller mörkgrå bågar som blir allt mer populär.

Skydda dina ögon

Solglasögon skyddar dina ögon mot UV-strålningar från solen. Om man exponeras länge i starkt solsken kan det kännas som man har grus i ögonen, vilket är ett tecken på att UV-strålningen har tagit kål på cellerna i ögats ytskikt. Om du får dessa symtom är det viktigt att vila ögonen från solljus, då går irritationen oftast över efter ett par dagar. Får du en stark smärta är det viktigt att uppsöka läkarvård.

Det är också viktigt att komma ihåg att vissa miljöer reflekterar solens strålar extra mycket, exempelvis vatten och snö. Så om du vistas mycket vid vattnet eller har ett aktivt liv under vintern är det extra viktigt att skydda dina ögon.

Ta även en titt på solglasögonens CE-märkning som är ett mått om produkten uppfyller krav gällande miljöskydd, hälsa och säkerhet. Det är ett värde från 0-4 där 0 släpper igenom mest ljus och 4 har bäst skydd. Observera att glas med CE-värde 4 inte lämpar sig för exempelvis bilkörning.