onsdag, juni 27, 2018

Mensas IQ testSnart kommer hem min nya personlig almanacka så idag gick jag igenom den gamla och "städade" lite alla "viktiga" lappar som jag sparade i den under ett år och...
 hittade resultat på mitt övervakat intelligenstest jag genomförd hos MENSA i oktober 2017. ✦✦✦

Intelligenskvot - IQ - är ett mått på en människas intelligens (om någon inte visste)

Mensa är en ideell förening för människor med hög IQ. Kravet för medlemskap i Mensa, förutom medlemsavgift, är att vederbörande presterar ett resultat bland de översta två procenten av befolkningen på ett standardiserat intelligenstest. Med andra ord ska vederbörande uppnå 131 på Wechslers IQ-skala. (källa Wikipedia)

Wechslers värderingstabell ger en uppfattning om en persons intellektuella nivå i förhållande till befolkningen som helhet. (källa Wikipedia)


✦✦✦

Provtestet kan ni göra on-line. Testet består av 24 uppgifter och tidsbegränsningen är satt till 10 minuter. On-line test har ni  HÄR

Sedan kan ni boka tid på övervakad intelligenstest hos MENSA. Övervakat test är svårare än provtest och stress hjälper inte alls. 
Man får en bok med 45 uppgifter och tidsbegränsningen är satt till 15 min. Tiden går otroligt fort så jag hunnit bara med 38 matriser av 45. Tror att 5 minuter till skulle räcka att klara av alla 45 matriser.

Exempel på uppgifter:
Lycka till !!!! Inga kommentarer:

Skicka en kommentar