Hej, jag är Agnes!
Hej Finaste!
Oavsett om vi bara träffas för första gången eller om vi är gamla vänner,skickar jag till dig en stor (virtuell) kram ♡ Ta gärna med ditt kaffe (eller te) och fortsätt scrolla ner för att lära känna mig lite bättre!

Välkommen till min blogg!
Vill du veta mer?
LÄS MER
 • BEAUTY
  Vill du hitta dina nya sminkfavoriter bland de jag testar? Här hittar du tips! Ta gärna en titt ♡
  Läs Mer
 • LIFESTYLE
  Här hittar du allt om min vanliga vardag. Koka kaffe, poppa popcorn, sätt dig i soffan och ... lär känna mig bättre ♡
  Läs Mer
 • CREATIVITY
  Jag är besatt av att lära mig nya saker där man kan låta sin kreativitet flyta och jag vill dela det med världen. Är du också en "creative soul"? ♡
  Läs Mer

MYTER OM HUDVÅRD: SANT ELLER FALSKT?

- Inlägget innehåller annonslänkar -


Godmorgon finisar!

Igår träffade jag en av mina Oriflames kunder och vi hade en intressant diskussion om hudvård. 
Hon berättade bl.a att hon dricker mycket vatten men hennes hy är fortfarande torr. 
Yhh, det är tråkigt att myter lever fortfarande kvar och att kunskap kring hudvård är bristfällig.
Vi pratade om vad som är sant eller falsk bland alla myter och gjorde även en lista (med hjälp av min Beauty Store)    


Här kan ni läsa vad som är sant och falskt, spräcker hål på myter och guidar sig själv till var man ska lägga sin energi (och sina pengar!).

1. DU KAN PÅVERKA 80% AV HYNS ÅLDRANDE

SANT!
Självklart påverkar genetik hyns karaktär, men så mycket som 80% av hyns åldrande påverkas av livsstil och miljöfaktorer, så som UV-strålning, föroreningar och rökning. Lärdomen? Ge din hy de bästa förutsättningarna genom att följa en hudvårdsrutin morgon och kväll.

2. GENOM ATT DRICKA VATTEN GER DU DIN HY TILLRÄCKLIGT MED FUKT

FALSKT!
Självklart ska du dricka tillräckligt med vatten för hälsans skull men när det kommer till hyn så behöver du tillsätta extra fukt genom att använda hudvårdsprodukter. Enda gången som du kan se att din hy påverkas av att du dricker vatten är ifall din kropp skulle vara ordentligt uttorkad. Lärdomen? Använd serum och återfuktande creme varje morgon och kväll för att vara säker på att din hy får tillräckligt med fukt.

3. DU KAN MINSKA FÖRSTORADE PORER

FALSKT! 
Förstorade porer kan vara genetiska, eller orsakas av att överflödig olja eller orenheter täpper igen porerna, vilket tänjer ut dem. Chansen för att de uttänjda porerna ska kunna dra ihop sig igen minskar i takt med att hyn åldras, så därför kan porerna se större ut ju äldre du blir. Lärdomen? Använd rengöring och toner varje morgon och kväll så håller du porerna rena och fina.

4. ÅLDER ÄR IRRELEVANT NÄR DET KOMMER TILL ANTI-AGEING HUDVÅRD

SANT! 
Allas hy är unik! Tecken på åldrande uppkommer vid olika tidpunkter beroende på din etnicitet, genetik, miljöfaktorer och livsstilsval. Så även om ålder kan användas som en referenspunkt, så bör du välja anti-ageing produkter baserat på de ålderstecken din hy visar.

5. ÅTERFUKTANDE CREMER GÖR OLJIG HY ÄNNU OLJIGARE

FALSKT! 
Alla behöver återfukta sin hy! Även om hyn är oljig så kan den vara torr eller uttorkad, en obalans mellan olja och fukt. Välj hudvårdsprodukter som adresserar denna obalans, som återfuktar på djupet och eliminerande överflödig olja. Lärdomen? Använd hudvårdsprodukter som är anpassade för din hudtyp och dina behov.Visste du att det är kliniskt bevisat att en komplett hudvårdsrutin från Oriflame ger dig 7 gånger bättre resultat?


Källa: Oriflame