måndag, augusti 07, 2017

Ingen äger makten att fria!

Hej måndag och hej fina ni :)

Det här är inte vad ni tror! Nej, han friade inte hahah. Den här världens finaste ringen köpte jag själv....jag ÄLSKAR ju smycken, det vet ni om ;)

Apropos frieri....Det är inget jag går och stör mig på generellt men lite då och då så känns det lite tråkigt. Jag och min sambo har varit tillsammans i två och ett halvt år och är generellt väldigt stabila. Jag älskar honom väldigt mycket och han är den jag vill leva med resten av mitt liv

Jag har förklarat ett flertal gånger att jag väldigt gärna vill gifta mig men min sambo har en så himla konstig syn på det här med giftermål! Han säger att det är helt onödigt...Vad förändras då? etc ...  

Nej, kärleken förändras inte men...

För mig är bröllopet en romantisk bekräftelse av förhållandet. Ett fint gemensamt minne att se tillbaka på och minnas!

Det som är viktigt att poängtera är hur viktigt det är förutom kärleken att satsa på varandra i en trygg relation som det faktiskt blir...juridiskt!!!
Bor man ihop och köper bilar m.m så kan det bli kännbart när/om den ena dör. Sambor ärver inte varandra – mer än bostaden. Har man gemensamma barn har dessa rätt att omedelbart få ut arvet efter den bortgångne föräldern vilket inte gäller om föräldrarna är gifta. Och har man särkullbarn är det ännu svårare att skydda sitt eget ägande. 
Så att skydda varandra om någonting händer den ena parten är väldigt viktigt, eller? 


Jag börjar faktiskt fundera på att fria till min sambo hahaha. Varför vänta på honom? Men...kommer han säga "ja" ? .... vad om han säger "nej"? Yhhh...hahah

Hur är det med er då? Tycker ni att det är killar som borde fria till sina tjejer... eller att tjejer har också rätt att fria till sina killar? 
Hur gör man då när man friar till sin pojkvän/sambo? Några bra tips? Hur, var, när etc....


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Copyright © 2017 ღ Agnes Winqvist ღ