onsdag, november 23, 2016

Green-eyed monster - Del1 - Tjejer

Hur är det med er, tjejer? Är ni svartsjuka på era killar? Gnisslar ni tänderna, när era killar pratar för mycket om eller med sina fina tjejkompisar? Är det irriterande för er när era killar tittar på snygga tjejer? Nej?! Jag tror inte!!!

Alla riktiga tjejer är svartsjuka! Punkt och slut! Vi kanske visar inte det alltid....i alla fall inte direkt men men.... 
Svartsjukan ger ibland liv åt ett förhållande men oftast kan strypa både den personen vi är svartsjuka på och oss själva.


Svartsjukan har två ansikten:

1. Motiverad svartsjuka 

Det är svartsjukan som orsakas av externa faktorer, nämligen du observerar din partner och du märker själv att det finns skäl att vara arg. Kanske några gester, ord, hans beteende? Frågan är om detta beror på beteendet hos din partner, eller beteendet hos andra kvinnor? Du måste skilja på det.

  • Din partners fel  - ex. han tittar ofta på andra tjejer ex. på gatan, club, restaurang, han börjar prata med de, mailar, smsar med andra tjejer, flirtar med de på sociala medier, ger söta kommentarer, etc.
    Då måste du reagera direkt och kräva förändringar!!
  • Fel på de andra tjejer - ex. de tittar på honom, raggar, börjar prata, de skriver, ringer, etc.
    Du måste observera noga och reagera omedelbart om det behövs!

Man måste vara särskilt uppmärksamma. Numera kan även en vän vara en rival. Tråkigt... men det är sant. Den andra sidan av sanningen är att om en man älskar sin tjej, kommer aldrig tillåta en situation där hans tjej blir grön av svartsjuka. Han ska tänka på hennes psykiska komfort. Det är så!!!


2. Omotiverad svartsjuka 

Kanske du har låg självkänsla? Kanske det är dina livserfarenheter (tidigare partner var otrogen, etc.)? Kanske psykologiska bestämnings (barndom utan en pappa, etc.)? Skit samma!  
Denna svartsjuka förstör ditt förhållande och relation med en man som är i grunden försvarslös och oskyldig. Vad kan han göra? Ingenting!
Omotiverad svartsjuka måste man försöka kontrollera. Om det inte går bra, besöka en specialist som kan hjälpa dig. Annars det skulle vara skit tråkigt om du förlorar en framgångsrik relation pga dina "demoner" från det förflutna, eller hur?


Det finns en gammal polsk låt : 
" Det finns ingen kärlek utan svartsjukan, det finns ingen svartsjuka utan kärleken..."
Jaaa, det är sant!  En nypa svartsjuka är ett bra komplement som ger smak till vår kärlek. Absolut!!! Men nypa....inte en handfull !

Låt er vara lite svartsjuka...ibland! Det är ett tecken på att kärleken är fortfarande vid liv ... 💑

Kram❤
1 kommentar:

  1. Ja men kolla var lite samma och ja lite svartsjuka kan vara charmigt, men inte då det börjar förstöra förhållandet och det blir för jobbigt för en

    SvaraRadera

Copyright © 2017 ღ Agnes Winqvist ღ